Celcom 1 Malaysia – Cara-cara Aktifkan Langganan Internet Monthly RM25 - IzwanIsaac

Celcom 1 Malaysia – Cara-cara Aktifkan Langganan Internet Monthly RM25

Celcom 1 Malaysia – Cara-cara Aktifkan Langganan Internet Monthly RM25 3.56/5 (71.11%) 36 votes

*HANYA SIMKAD CELCOM 1 MALAYSIA MASIH KEKAL BOLEH BOOSTER. KLIK LINK INI UNTUK INFO LANJUT.

Salam semua,

Saya tahu ramai yang mempunyai masalah untuk melanggan pakej internet 1 Malaysia RM25 sebulan. Betul tak? Saya juga adalah antara yang mengalamk masalah tersebut sejak beberapa hari lepas. Banyak kali kita call Customer Service dengan dail 1111. Namun hampa. Kita komplen kat Facebook Celcom, kita hanya dijanjikan dengan kata-kata manis tetapi kesudahannya tiada. Masalah kekal menjadi masalah.

Kita cuba taip 1MONTH dan INTERNET YES, hantar KE 28882. Tetapi, 1 sms yang amat mengecewakan kita dapat. ‘ First call has not be completed for mobile number. Order cannot be created’. Betul tak? Bila kita mengadu kepada Customer Service, diaorang asyik cakap suruh buat call, suruh call 1930 dan macam-macam lagilah yang menyakitkan hati kita.

image

Namun begitu, saya rasa amat bersyukur kerana petang tadi, saya terdetik untuk call Customer Service. Seorang staff Celcom perempuan yang menjawab panggilan saya. Tetapi saya tak ingat namanya. Dia telah menyuruh saya menghantar arahan ‘BROADBAND ACTIVATE’ dan hantar ke 28882. Mula-mula saya rasa menyampah sebab ada pulak arahan baru kene sms. Sebab niat saya call tu untuk force diaorang tentang activation simkad. Tetapi dengan tenang beliau meminta saya buat dulu arahan sms tersebut. Dan akhirnya saya BERJAYA MELANGGAN INTERNET!!! Saya ingin mengucapkan terima kasih banyak-banyak kepada beliau.


Berikut adalah turutan macam mana saya boleh melanggan internet Pakej Celcom 1 Malaysia.

  • Tutup mobile data telefon anda.
  • Topup kredit minima RM25.
  • Hantar ‘BROADBAND ACTIVATE’ ke 28882.
  • Tunggu sehingga anda menerima beberapa SMS daripada Celcom termasuk konfigurasi internet.
  • Hantar ‘1MONTH‘ ke 28882.
  • Balas ‘INTERNET YES‘ ke 28882.
  • Anda akan berjaya melanggan Pakej 1 Malaysia Monthly RM25.

Screenshot 1(sebelum saya topup. Kredit 7 sen)

image

Screenshot 2 (selepas saya topup RM30)

image

Diharapkan artikel ini mampu menyelesaikan masalah anda semua. Selamat mencuba…!!!! Jangan lupa DROP komen anda ye.

Ps: Jika tidak berjaya, sila kacau Customer Service dengan dail 1111 sampai anda semua dapat melanggan. Hehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share and Enjoy

You may also like...

153 Responses

  1. Fazlie says:

    Dapat tak semak status guna

    BROADBAND STATUS ke 28882

    VOL STATUS ke 22188

    Saya tak dapat semak

    • IzwanIsaac says:

      Saya pun xdpt…tp buat masa skrg dpt on9 pun dah cukup baik…nnt nk check balance…kacau CS la call 1111…haha

  2. iwan says:

    bro sy da dpt langgan tp line edge je la… xde 3g… npe ea?

    • IzwanIsaac says:

      Dah boleh on9?..syukur banyak2..

      Ermmm..tentang line tu..MAYBE dekat kawasan bro kurang line Celcom kot….

      • iwan says:

        bile sy pki sy pny no 1malaysia ok, dpt hspa+ tp ble sy pki no 1malaysia kakak sy dpt edge je.. da try tuka2 hp tp same gak… kakak sy da bebel2 je tiap2 ari… da la beli no ney smpi RM80.. isk2.. sedey la…

        • IzwanIsaac says:

          Yeke??.. both guna teknik yang sama seperti dalam artikel ni ke?

          Dah contact CS? Biasanya kalau xde 3G…CS boleh tolong upgrade..tp atas diorang la nak layan ke x…susah jugak kalau main hari2 org hentam call dorang…huhu…

  3. iwan says:

    da call cs tp skang ney masaalahnye mse beli no 1m ni, mungkin seller terSWAP no ney dgn no buyer laen.. skang no ni register ats nme org len.. lau nk wat ape2 kne confirmation owner no.. lau nk confirmation, nnt die mntak no ic… tu yg pyh tu… pening pale sy… bro pny tros dpt 3g ke? xyah upgrade?

    • IzwanIsaac says:

      Yeke tersalah register???..adoi..kes berat tu…tapi mcm kes saya…alamat rumah ada silap…nama dan ic betul..so CS tanya bila dan amount topup sebagai pengesahan alternatif….

      Ya..saya lepas buat step by step di atas..saya terus dapat online dengan coverage H+…..

    • apaijas says:

      saya pun tak dapat line 3G. sbb simcard yg dapat tu mungkin 2G (utk yg tak bernasib baik). so saya call CS and minta dia upgrade ke 3G. setel. cubalah. mana tahu dapat. pasal registration terswap tu, better u call dealer tu and minta dia bagi detail real owner. nnt bila nak confirmation, u bagi je detail tu kat CS. haha. dia bukan tahu pun.

  4. adil zakwan says:

    aq dpt langgan tenet. tapi line internet 2 xkluar la. npe ea??

  5. wafi says:

    salam wan, dah hantar broadband activate. tapi 28882 reply “welcome to celcom broadband”. itu je ke? atau ada lagi msg2 lain yg akan dihantar?

    • IzwanIsaac says:

      Salam Wafi, maaf lambat respon sebab baru balik dolat terawih.

      Ermm….berdasarkan pengalaman saya, selepas menghantar arahan ‘broadband activate’ ke 28882….

      Aka dapat beberapa sms termasuk sms yang menyatakan phone kita telah dikonfigurasikan dengan setup internet Celcom.

      Jika Wafi tak mengalami seperti apa yang saya alami, adalah lebih baik Wafi call CS untuk mengesahan lanjut bagi mengelakkan sebarang kehilangan kredit.

  6. Yanie says:

    Saya baru dapat simkad ni tgahari tadi..n seller tuh kate tunggu 5 jam nak bg line celcom tu masuk.. tup2 ade org post pasal celcom 1 mlysia problem skang ni..tak tau laa betol ke x.. so dah was-was nak topup ke tidak..karang kene telan kredit plak… adusss kecewa sudah :-(

  7. Yanie says:

    Nak tnye kalau sy topup besok, sy teros send 1MONTH or BROADBAND ACTIVATE ?

    • IzwanIsaac says:

      Mula2 matikan mobile data pada phone…..then topup rm30…pastu sms broadband activate….follow je step by step dalam post saya tu….

      Sorry late reply…baru balik terawih.

  8. Yanie says:

    owhh so teros sms broadband activate la ye… thanks lagi 1 nak tanye, dh lebih 6 jam sy masuk sim celcom 1mlysia tuh kat fon, tp smpai skang takde bar/line die tulis situ ‘ NO SERVICE’.. ade kene setting pape ke sbb saya baru beli simkad ni?

  9. Yanie says:

    sy cuba tunggu smpai besok…harap2 takdela lagi ‘NO SERVICE’ kann.. :-) Pape nnti sy update if tak dpt nak subscribe if simkad tuh dh okey.. Thanks a lot :-)

  10. Yanie says:

    no celcom UPAX saya okey jer… tapi no maxis sy convert to clcom 1mlysia ni je tak de service.. ke sebab sy dh ade no celcom UPAX so clcom 1 mlysia ni tak bleh aktif? tapi seller tuh tak cakap pape pon..

  11. Yanie says:

    Salam hye Izwan, nk tanye pon dh ade line n skang tgh nak subscribe internet..dh sms BROADBAND ACTIVATE, pastu dpt msg Welcome to celcom broadband, msg2 lain xdpt pon… n then teros procees 1month followed by internet yes.. tapi dpt msg cmni ‘first call blah blah’… :-( aduhh cmne eh?

  12. Yanie says:

    ehhh camne tau..hehe celcom hotline? yg 1111 tuh kan… okeyh2.. :-) Thanks

  13. Yanie says:

    mcm dah give up dah nak gune no ni..dah call celcom hotline mcm2 dorang suruh buat..last2 call lagi celcom hotline..dorang kate no ni tak aktif lg nak subscribe internet kene tunggu 24 jam..erghh bengang pulak ngn dorang ni hahaa

    • IzwanIsaac says:

      Beli no tu dari sape?? Saye kenal ke x ye seller tu???

      Complain balik kat seller…pastu suruh dia tlg activate kan semua sekali sebelum pos kat Yanie…

  14. Yanie says:

    Seller tu name Syed Fahmi…dah bgtau die dah,,diea kate celcom ade problem laa ape la…aduhh

  15. SoLeHuDDiN says:

    Dah sms broadband activate, dapat 1 sms je

    Dah call 1111, dia angkat pastu dia terus letak, wtf

    • IzwanIsaac says:

      Yeke?? Awat die letak…tak cube call lagi sekali ke?

      Macam saya harini baru perasan tempoh sebulan dah abes…xde dpt notifikasi…tp perasan kredit tetiba lesap…dan teringat dulu activate 27.6.2013…

      So, tadi pegi topup rm50…tutup dulu mobile data siap2…hantar sms 1MONTH … pastu INTERNET YES… terus dapat langgan…tolak terus rm25…

  16. fazlie says:

    berapa harganya sekarang

    • IzwanIsaac says:

      Yang saya tahu kalau original pack dah habis sold out.

      Tapi ada yang boleh upgrade ni sedia ada kepada no Celcom 1 Malaysia dengan harga RM100.(kalau tak silap saya la)

      Harga termasuk
      1.Simkad baru (boleh pilih sama ada nak no baru atau concert no sedia ada)

      2. Servis activation sim. Jadi buyer tak perlu pening soal activation yang tak pernah pandai nak settle. Cuma bagi extra RM30 untuk top up. kalau tak macam mana nak langgan Internet RM25 sebulan.Dapat sim terus boleh online.

      3.postage ke seluruh Malaysia.

      • nurfazlia says:

        saya mahu kn ini boleh…pleaSE BOLEH SAYA DAPATKAN.. INI NO PHONE SY,, TOLONG CONTACT SY.. 0145175303

        • IzwanIsaac says:

          Salam, maaf saya tidak menjual simkad Celcom dah sekarang. Cik/Puan maybe boleh survey seller yang jual sim Celcom 1 Malaysia di fb. Tetapi saya tiada jaminan jika terkena dengan seller yang menipu pelanggan, atau harga yang dijual tidak masuk akal. Sebab memang benda dah SANGAT limited ni, harga pun kadang-kala meninggal….tahap sembelih… Permintaan melebihi Supply. Memang takleh nak cakap apa.

          ps: Jika ada sesiapa reader setia di sini yang menjual sim C1M, boleh contact saya untuk promosi jualan. InsyaAllah saya bantu. Thanks.

  17. Jannah says:

    kena topup lagi ka?? dah langgan 1st time,tpi mcm xdk apa2.. rm30 lesap g2 ja..kna toup lagi ka???

    • IzwanIsaac says:

      Dah buat macam step saya suruh tu ke? Make sure off terlebih dahulu function mobile data di phone sebelum topup dan membuat step by step tersebut…

  18. esz says:

    first time saya hantar broadband activate 28882 reply welcome to celcome broadband.. lepas tu x de dapat apa2 lg.. bila try hantar 1month & internet yes, saya dapat sms first call has not..bla bla bla…… skarang ni bila saya hantar broadband activate pulak 28882 akan reply ‘sorry, we are unable to process your request at this point. please try again later’ dah 3 hari saya try..tapi sama je.. semua arahan saya dah buat termasuk tutup mobile data, top up rm30, call 1111 dan call 1930.. plzzzz la bantu….

    • IzwanIsaac says:

      Salam,

      Sorry kalau late respon. Agak rumit sebenarnya kes awk ni. errrmmm… memang tak dinafikan Celcom 1 Malaysia kurang stabil. Terlalu banyak masalah dan komplen telah saya baca,tengok dan terima. Tapi, itulah Celcom. Dari segi Customer Care agak SO AND SO sikit. Kecewa juga lah.

      Customer saya yang beli Celcom M30 selalu tanya saya, nape tak jual Celcom 1 Malaysia. Xperlu saya jawab kot sebabnya bila tengok kat sini, pelbagai rungutan dan kekecewaan yang dihadapi.

  19. akmal says:

    mcm2 masalah dgn plan celcom 1malaysia ni kan..napelah celcom keluarkan jika bnyk masalah mcm ni..tahu la murah

    • IzwanIsaac says:

      Salam,

      Memang Celcom 1 Malaysia banyak problem. Ramai customer tanya say kenapa tak jual. Saya dah xtau nak jawab macam mana. Saya taknak menipu duit customer dengan menjual sesuatu yang memberi masalah dan kerugian kepada customer

      • akmal says:

        bagus la mcm tu..bertanggungawab..xde la mcm certain peniaga nk untung je..

        actually sy pn dh terbeli simpack 1malaysia ni..tnggu brg smpi je tp bila review dr mcm2 blog mcm risau gak..risau bkn apa..dh la mahal simpack nya

        sy juga dh terbeli 3 simpack frenz M30..sy cuba satu sim pd broadband modem..yg dpt EDGE je..WCDMA or HSDPA x dpt pun..Bila masuk sim ke smartphone pun sama x dpt 3G…mcm kena tipu je..ntah2 sim tu 2G bkn 3G

        • IzwanIsaac says:

          Okay macam ni. Bukan 100% Simkad Celcom 1 Malaysia tu problem. Tetapi possibility problem tu tinggi. 1 daripada 5 Simkad akan ada problem. Ini base on perkiraan rawak. Berkenaan Celcom m30, memang sim yang fresh kita dapat adalah dalam bentuk 2g. Maybe bro boleh cuba aktifkan sim tu menjadi 3g jika bro belum berbuat demikian. Bro boleh type ‘3G ON’ dan hantar ke 28882

          • akmal says:

            waaaaa terima kasih bnyk2 bro..ada jgk jumpa dorg srh taip ON 3G send ke 20999 tp x blh…yg bro bagi boleh pulak huhu..terima kasih sekali lg..lg bagus bro ni dr CS celcom haha

            bro sy ada 2 simpack unregistered bro nak tak..sy jual la murah2..bro blh jual balik hehe

          • IzwanIsaac says:

            Hehehe.. Xde la bagus pun. Ilmu yang saya ada saya share…. Kita kongsi bersama2..

            Jual kat saya? Xpe mcm ni.. Bro whatsapp kat saya no phone yg bro nk jual tu.. Sy Up kat dlm senarai jualan no dan orang yg berminat nak beli akan direct deal dengan bro.. Boleh?

  20. akmal says:

    boleh mcm tu xde masalah tp takut jgk if dorg tanya mcm2 kang..mampos nak jwb..ye la sy bkn tahu apa2 psl plan2 ni..sy beli pn sbb member nak..last2 xnak plak..

    • akmal says:

      sy beli pn sbb nk guna data je..call and sms tu xnak..mmg betul ke bro unlimited quota dgn speed lbh 3.6mbps..ada yg dpt smpi 6mbps

      • IzwanIsaac says:

        Xpe.. Kalau orang tanya, bro just suggested website saya ni je.. Xde hal…

        Speed tu memang boleh dapat tapi Depends on coverage, device, n kepadatan penduduk

  21. crippersz says:

    salam, saya dah gune celcom 1 malaysia ni, masalahnye xboleh nk cek VOL STATUS.

    Sorry, you have not subscribed to any Celcom data plan. Subscribe to Celcom Broadband Monthly or Instanet now to enjoy this service.

    mcm mane yer nk cek usage ni?

    • IzwanIsaac says:

      Owh… Saya pun alami perkara yang sama mcm bro…

      Tapi bagi saya, Internet unlimited, so buat apa lagi nak check balance status. Hehehe..

      Apa yg sy buat ialah… Ingat bila tarikh subscribe.. Dan calculate terus bila ia akan expired..

      Yang penting, Internet ada dan unlimited

  22. akmal says:

    bagus artikel ni..sy cuba ikut dan berjaya..terima kasih bro

    cuma sy nak tambah satu perkara sebelum melakukan semua arahan yg bro bagi tu..seeloknya pengguna semak baki dan expired card dahulu.

    Saya dapat je sim terus masuk dalm phone lalu check baki dan expired.Didapati RM0.00 pd baki dan expired pd 3 Oct 2013.Saya terus topup dan lakukan spt arahan yg bro bagi tu

    • akmal says:

      Penambahan info:

      Ini cara saya buat dan reply dr Celcom:

      – Saya:Taip BROADBAND ACTIVE send 28882
      – Celcom: ‘To start using the service type BROADBAND.
      – Saya: BROADBAND
      – Celcom: ‘There are two plans for you to choose:Daily (24hrs usage) or Weekly(7days usage).Type BROADBAND DAILY or BROADBAND WEEKLY. — Note:Celcom tak sebut pun pasal 1MONTH
      – Tapi saya reply 1MONTH
      – Celcom: ‘Pls reply INTERNET YES’
      – Saya: INTERNET YES
      – Celcom: Thank you,your subscription bla bla
      – Celcom: Ur Mobile Internet subscription has been activated

      • akmal says:

        ni no Celcom M30 yg say nak jual tu bro..

        014-8053886
        014-8145606

        Tlg promote Clixster sekali bro..sy ada satu simpack Clixster beserta topup RM30.Clixster bagus jgk guna coverage DIGI..no nya 011-16640420

        No contact saya 010-9094965

  23. fizzy says:

    slm boss, boleh x convert M30 ke 1 Malaysia? bagaimana caranya.. tq boss

    • IzwanIsaac says:

      Wsalam. Maaf proses convert daripada sim celcom kepada sim celcom adalah tidak dibenarkan. Memang tak boleh buat

  24. NoName says:

    sy da dpt msg ‘Thank you, your subscription request is now in progress.’ tuh tpi msg tuk activate net tuh x sampai2..

  25. izi kit says:

    saya dah try tp tak berjaya la..dia bg mesej”product eligibilty failed” . ada idea lain?

  26. salim says:

    salam bro.. sim 1malaysia dah jadi limited ke?

    • IzwanIsaac says:

      Wsalam.. Saya belum rasa dh kena block.. Sebab penggunaan skrg belum capai Quota lagi.. Ada sesape yg lain boleh share bersama?

  27. izzat says:

    Internet saya slow sangat compare dgn user celcom 1malaysia yang lain. Buat speedtest dapat dalam range 0.05mbps je. Dah exceed 1gb rasanya tapi cakap unlimited? Ada info?

    • IzwanIsaac says:

      Xde info lagi… Pape saya cuba update. Skrg agak bz dgn offline biz

      • fetty says:

        Assalam, saya pown mengalami masalah yg sama. internet sy sgt slow wpown sy da renew subscription. tarikh expired 16/12/13, hari ni br 16/11/13 tp internet slow sgt..harap bro ade cara tok bantu..thanks

        • IzwanIsaac says:

          Wsalam. Saya dapat info tak rasmi mengatakan rata2 semua telco mengalami perkara yang sama iaitu line slow sebab semua sedang upgrade sistem Internet daripada 3G ke 4G

  28. alya says:

    salam, nak tnya ni , plan langganan internet ni untuk sim celcom 1malaysia je ke? untuk sim celcom biasa boleh jugak ke? tq :)

  29. zam says:

    Sim 1mlysia ni unlimited atau ada kouta?

  30. rasyidah says:

    kakak sy pnye celcom 1msia still tak boleh active even dh follow cara yg dibagi..kenapa eh.? till now dia tak boleh pakai simkad tu..

  31. nIZAmKiDDo says:

    perlu ke taip broadband active… knp sy x perlu type broadband active.. ok je langgan n guna internet…. boleh x nk dpt pencerahan…… mna la tau ada effect2 lain ke..

    • nIZAmKiDDo says:

      saya dapat je celcom 1 malaysia sim… call 1930 for activee sim…. pastu pilih bahasa… topup rm25.. trus hntr 1month… all done.. tu nk tau. broadband activate tu ada effect pepe ke.. sebb x hntr pun bnda tu…

      • IzwanIsaac says:

        Hi,

        step by step ni adalah perkongsian peribadi saya bagi pembeli simpack C1M yang mengalami masalah untuk activate. Bagi yang bernasib baik macam saudara, xperlu nak ikut step by step ini.

        Maaf kerana lambat respon.

  32. SUZANA says:

    hai saya ada beli celcom frenz harga 70 hengget beliua mengatakan ini adalah simcard yg telah diuprade unlimited masalah sekarang kenapa saya nak melanggan internet mi38 sebulan akaun prabayar anda tidak aktif sila buat pangilan pertama utk mengaktifkan akaun anda..

    saya dah buat pangilan ker 0193000910 dan juga rakan
    tapi masih tak boleh nak gunakan

    sy cuba hantar utk broadband aktive
    cuma kasi paln dayly dan wekly

    apa yg harus sy lakukan..pening

  33. Mohd Izwan Hafizuddin says:

    Laju tak line intenet tu????

  34. Tusy says:

    Salam. Hmm sy punya simcard lepas buat step sampai internet yes tu dorg reply “there is an open order for service no. Open order cant be proceed” tahu x knp?

  35. ZAHIN says:

    bro..boleh minta tolong sikit..
    knape bila saya send 1HOUR –> 28882
    saya dapat mesej SORRY. PRODUCT ELIGIBILITY FAILED. ..

  36. nk says:

    Mcm mna nk langgan extra pkej 50gb dgn hga rm10 ek? Lps saya langgan 1 month utk rm25 tu, blh guna 1gb jer..cmne rk? Help…

  37. brohantu says:

    terbaik tuan.. CARA MEMANCING IKAN SIAKAP TERBAIK, teknik memancing IKAN, cara memencing, cara ikat mata kail, teknik umpan, teknik casting dan sebagainya. Blog ada disini Myrodreel

  38. ASH says:

    Salam.
    Nk tanya ttbe celcom broadbd 1M failed register

  39. Replay says:

    bro, still have stock for c1m?

  40. shukri says:

    izwan..
    saya dah beli c1M dalam 4 bulan lepas..
    kuota unlimited kan..masuk bulan nie saya belum topup lagi sbb internet still boleh guna..
    baru2 nie,tibe2 line saya disekat (no service)..mcm mana nak selesaikan nya??

  41. Jack says:

    Aku nak tanya.. I da tak top up simkad C1M ni lebig drp 50 hari, makna I tak boleh guna line tu lagi? Sekarang I tak boleh top up, tapi nombor lain boleh call simkad tu. Apa masalahnya?

  42. daeny says:

    Saya pengguna celcom dan telah convert sim saya dari xpax24 ke sim sim1my beberapa hari lepas..

    Mula2 tu memang ada jga ada check mcm mana nak subscride 1month internet /rm25 ni.. then ikut kat link tersebut ( bukan dari page ini ) . Tp x dapat , tp saya x putus asa saya try lagi and then hari ni saya dah subscride..

    Dalam page tu suruh type broadband activate and send to 28882 , then ikut folow apa yg celcom hantar.. tp jgn sub daily internet or weekly sperti yg dipaparkan d screen , memang x dinafikan bahawa tidak tersenarai pun 1month/rm25 dalam list.

    Usah khawatir dan risau just type 1month selepas mesej tersebut kalau x dapat hantar lagi sekali.
    And ada la celcom hantar tq for ur sub blah blah blah…
    then just rreply “internet yes” and send to 28882

    And then eaaa pun progress la…

    Opss blum habis lagi , ada nak kongsi sikit. Pasal quota sim1my
    Rm25/month = 1gb
    Dia ckp pasal 1gb sj kan , kat dalam page tu ada cakap lepas habis quota .. internet masih bole guna namun akan jd slow sedikit berbanding sebelumnya. BERGANTUNG di mana tempat pengguna menggunakan sim mereka . And connection celcom area pengguna kuat atau x ?

    Bagi yg nak check quota tu cuba type vol status ke 22188

    Harap info dapat menolong . Kalau nak convert sim tu contact saya kat fb Daeny Brick.

    Saya tolong suggest awak ngan dia saya pun convert dari dia (prepaid sahaja)

  43. nizar says:

    salam tuan. convert dari postpaid umobile ke sim1malaysia boleh x dan beraapa caj. TQ

  44. sudirman says:

    kenapa bila langgan 1 month punya 1M sim sejak 2 minggu lepas celcom balas dgn “Sorry. Product eligibility failed.”… sedangkan sim saya bukan jenis yg unlimited… atau adakah kerana tmph expired saya masih jauh

    • IzwanIsaac says:

      Sekiranya tempoh sah SEBULAN langganan internet anda belum tamat, anda tidak boleh membuat langganan internet baru. Inilah keburukan sistem Celcom. :)

  45. asiah says:

    Assalam.. Nk Tanya.. Selamat x kalau sim 1M yg di convert? Ad masalah x?

  46. Malik says:

    Saya nak tanya RM25 utk satu bulan kan? Utk bulan seterusnya kna buat step yg sama jugak ke?

  47. haziq says:

    kalau nk buat internet seminggu nk topup berape…

  48. klukuk says:

    net25 ke 28882

  49. azhari says:

    Bos blh jelaskan ape yg net25 atau net25?

  50. azhari says:

    Bos sy dh buat net25 tu.dia bg 1gb dan bila dh hbis 1 gb dia telan sy punya kredit plak.mcm mn tu ek?

  51. anis says:

    salam..saya nak tanya..kenapa internet saya sekarang slow sangat2. br je langgan 25 ringgit..sehari je ok…esoknya terus slow. line naik full tapi nak buka apa – apa tak boleh..kenapa ye?

  1. September 24, 2013

    […] IzwanIsaac on Celcom 1 Malaysia – Cara-cara Aktifkan Langganan Internet Monthly RM25 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 × five =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Email
Print